Kosarkaski Klub Div basket Novi Beograd

Babić Milenko - biografija

Košarkom sam počeo da se bavim 1973. godine u KK ''Ušće''. Već 1974 god. Prelazim u KK ''Partizan'' i priključujem se prvom timu. Pozvan sam za Kadetsku reprezentaciju Jugoslavije.

- 1975 god. sa kadetskom reprezentacijom u Atini osvajam 3. Mesto (bronzana medalja) na Evropskom šampionatu za kadete, a iste godine osvajam i
1. Mesto (zlatnu medalju) u Egeru (Mađarska), sa juniorima osvajam Balkanijadu.
Sa juniorima Partizana u Čačku osvajam 2. Mesto (srebrna medalja) na Državnom juniorskom prvenstvu Jugoslavije.

- 1976 god. sa prvim timom Partizana osvajam prvenstvo države.
Iste godine na Balkanijadi u Rumuniji (Bukurešt) Partizan osvaja 1. Mesto - Balkanijadu umesto reprezentacije Jugoslavije.

- 1977 god. sa Juniorskom reprezentacijom osvajam 1. Mesto (zlatnu medalju) u Španiji na Evropskom juniorskom prvenstvu.

- 1978/79 god. sa Partizanom osvajam
Državno prvenstvo 1.Mesto (zlatnu medalju)
Kup Jugoslavije 1.Mesto (zlatnu medalju)
Kup Radivoja Koraća 1.Mesto (zlatnu medalju)

- 1980. god. prelazim u KK ''IMT'' tada člana 1B Savezne lige

- 1983 god. sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio sam u Bugarskoj 2. Mesto (srebrna medalja) na Kupu sajamskih gradova, a iste godine sa mladom univerzitetskom reprezentacijom osvajam 3.Mesto (bronzana medalja) u Puli.

- 1986/87 god. Osvojio sam sa KK ''IMT'' 1.Mesto (zlatna medalja) na Kupu Jugoslavije u Nišu. Prva i jedina ekipa koja je u istoriji jugoslovenske košarke iz 1B Savezne lige osvojila Kup Jugoslavije.

Košarku sam prestao aktivno da igram 1989/90 god.

Za period aktivnog igranja košarke odigrao sam 17 sezona prvoligaškog takmičenja. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao sam oko 80 utakmica od kadetskog, juniorskog i mladog tima, a imam i 6 nastupa za A tim (u Bukureštu). Za period aktivnog igranja košarke trenirali su me što kroz klubove ili reprezentaciju: Dragan Šakota, Ranko Žeravica, Borislav Reba Ćorković, Duda Ivković i Prof. Aca Nikolić.

Trenerskim poslom počinjem da se bavim 1995. godine u privatnom Košarkaškom klubu ''As basket'', a 2004. prelazim u KK ''Div basket'' gde i danas radim sa mlađim kategorijama.

Trenerskim poslom se bavim oko 15 godina.

S'poštovanjem
MILENKO BABIĆ